DHI-REGELING IN 2017 OPENGESTELD VOOR BIJNA ALLE LANDEN

MIT-REGELING 2017 OP 11 APRIL
1 maart 2017

De DHI-regeling is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI). Tot 2017 richtte de DHI-regeling zich op opkomende markten. In 2017 wordt de regeling verbreed naar bijna alle landen met uitzondering van Nederland en sanctielanden. Die ruimere beschikbaarheid is een belangrijke verandering ten opzichte van 2016.

De DHI-regeling bestaat uit de volgende 3 modules:

* Demonstratieprojecten: demonstratie van uw technologie, kapitaalgoed of dienst in één van de DHI-landen;
* Haalbaarheidsstudies: onderzoek naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in uw product. Met een haalbaarheidsstudie vergroot u de kans dat uw potentiële klant uit een van de DHI-
landen wil investeren in uw technologie, kapitaalgoed of dienst;
* Investeringsvoorbereidingsstudies: onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een onderneming in een van de DHI-landen.

De nieuwe tender opent naar verwachting in februari 2017.

Nummer 1 in de eerste tender

Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk (Zeeland) schakelde Profect in voor het indienen van hun demonstratieproject voor een duurzame aardappelopslag in Kenia. Bij de eerste aanvraagronde 2016 eindigde het voorstel van Profect klant Hanse Staalbouw op eerste plaats in de ranking. Hun verhaal is gepubliceerd op de website van rvo onder Praktijkverhalen:
http://www.rvo.nl/actueel/praktijkverhalen/hanse-staalbouw-investeert-duurzame-aardappelopslag-kenia