Prolution
logo SWITCH ict
Switch
12 september 2017
Poorthuis
Poorthuis
15 augustus 2017
Prolution
Prolution is gespecialiseerd in het organiseren van de productie van elektronicaproducten. Het in Hoogeveen gevestigde bedrijf beschikt over een vestiging in China en werkt samen met enkele productielocaties in Oost Europa. Klanten worden ondersteund om projectideeën om te zetten in realiseerbare producten of om producten verder te verbeteren. Het betreffen uiteenlopende producten: van printplaatjes, behuizingen en bekabeling tot complete eindproducten.
Sinds 2009 is Prolution ISO 9001 gecertificeerd. Het bedrijf had behoefte aan een gestructureerd kwaliteitsmanagementsysteem om de gestage groei in goede banen te leiden. Daarnaast wordt door klanten steeds meer om dit certificaat gevraagd. Erwin Bredschneijder van Profect heeft Prolution voorbereid op ISO 9001 certificering en is betrokken bij de uitvoering van de periodieke interne audits.
In 2014 volgde het behalen van het ISO 13485 certificaat. Dit certificaat is speciaal gericht op het vervaardigen van medische apparatuur. Mede hierdoor is Prolution ook een aantrekkelijke partij geworden voor producenten van medische producten. Profect heeft Prolution geadviseerd bij het behalen van het ISO 13485. Hierbij ging het er voornamelijk om te voldoen aan alle eisen die de ISO 13485 stelt en dit te integreren met het gangbare ISO 9001 managementsysteem.
Profect verzorgt tevens alle subsidieaanvragen voor Prolution.
 
Herald Meijer (directeur Prolution) ervaart de dienstverlening vanuit Profect als volgt:
"Wij hebben de advisering en hulp van Profect als zeer prettig ervaren omdat deze mensen weten waar ze over praten en dat maakt het een stuk gemakkelijker om tot een goed resultaat te komen en mede daardoor hebben wij op een redelijk korte termijn ons ISO 13485 certificaat behaald"
 

Meer weten over subisidies?
Neem nu contact op